Selecteer een pagina

Het magazine

lees 'm hier helemaal online

Lees hieronder het magazine online. Heb je liever een papieren exemplaar in je handen? Ga dan langs bij één van de 20 boeren.

13 redenen waarom we meer lokaal eten zouden moeten kopen #PechaKucha013

  • In een boerderijwinkel komen stad en land bij elkaar.
  • Onbewerkte en seizoensproducten meestal verser en gezonder dan wat van ver komt.
  • Willen we niet dat eten maken een historisch ambacht wordt, dan moeten we de boeren steunen.
  • Een kortere keten (van productie tot consumptie) en dus minder voedselverspilling

 

  •  

 

 

  • Biologisch: het samenspel met de natuur is beter voor het welzijn van dieren en de waarde van het landschap
  • Er is meer balans tussen ecologie en economie.
  • Educatie: Willen we dat onze kinderen straks nog weten wat een boer is, dan moeten ze ernaartoe!
  • Boeren houden meer ‘vergeten groenten’ en lokale recepten levend
  • Behoud van meer vitaminen door minder transport.
  • Lokaal voedsel = minder milieubelastende kilometers.
  • Lokaal en ambachtelijk is echt veel lekkerder dan uit de fabriek!
  • Bevorderend voor lokale economie.
  • Je bent zuiniger met eten met een verhaal, gooit dus minder weg!

Pin It on Pinterest

Share This